Purchase to Pay

Veel organisaties versturen hun inkooporders rechtstreeks vanuit hun bedrijfsapplicatie en hebben al een digitale oplossing voor factuurverwerking. Toch zijn ze uiteindelijk veel tijd kwijt met het purchase-to-pay proces en zijn er veel mensen bij betrokken. Hoe kan dat? Dat leggen we je uit. En hoe je het oplost! 

Wat is de uitdaging?

Meerdere applicaties

Vaak gebruikt een organisatie meer dan één applicatie in het P2P proces. Bestellingen worden bijvoorbeeld in een ERP applicatie gemaakt, maar de facturen worden geboekt in een boekhoudpakket voor accounting. Hierdoor is het automatisch matchen van een factuur met de bestelling niet mogelijk.

Veel afwijkingen

"Ons P2P-proces is niet te automatiseren, er zitten zóveel afwijkingen in!". Prijsverschillen tussen factuur en bestelling, deelleveringen, manco's, onverwachte extra kosten, afwijkende of ontbrekende artikelnummers, boekingen die over periodes moeten worden uitgespreid. En dat per leverancier verschillend!

Moeilijke facturen

We begrijpen het, sommige facturen zijn écht complex. Pagina's lange documenten met soms wel honderden factuurregels, behorend bij verschillende inkooporders met deelleveringen, onvoorziene kostenregels en nog meer. Wat nu?!

Hoe we dit oplossen

Volledige integratie

Onze oplossing integreert naadloos met meerdere applicaties. Zo kunnen wij de data uit bijvoorbeeld een ERP- of TMS applicatie samenbrengen met de data uit het boekhoudpakket. Zo is er één bron van waarheid om bestelling, ontvangst en factuur met elkaar te matchen. En kan alle informatie direct in alle applicaties worden verwerkt.

Automatische beslissingen 

Ook al zijn er veel afwijkingen in het P2P proces, het lukt ons altijd om het gros ervan terug te brengen naar een rode draad op basis waarvan beslissingen worden genomen over de afhandeling ervan. Dit leggen we vast in een dynamisch model van bedrijfsregels zodat veel afwijkingen alsnog automatisch kunnen worden afgehandeld. 

Ongeëvenaarde AI herkenning

Moeilijke facturen zijn geen enkel probleem voor onze krachtige AI engine! Deze is gebaseerd op de nieuwste technologie en getraind op enorme hoeveelheden facturen. Geloof ons, we hebben alles al voorbij zien komen. Take it to the test en stuur ons een voorbeeld!


Automatische controle en verwerking van facturen in het P2P proces

Automatisering van het purchase-to-pay proces levert doorgaans 80% tijdwinst op